Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yleisötapahtuma vammaisten päivänä 3.12.

3.12.2017 @ 12:00 - 17:00

YLEISÖTAPAHTUMA KANSAINVÄLISENÄ VAMMAISTEN PÄIVÄNÄ

 

Kansainvälisen vammaisten päivän verkostotapahtuma DiDa tuo vammaisten tekijöiden taidetta ja esityksiä Ruoholahden ostoskeskukseen 3.12.

 

DiDa – Disability Day Art & Action tarjoaa taidetta ja tapahtumia Helsingissä kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2017 klo 12–17. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma nostaa esiin vammaisia luovien alojen tekijöitä ja tuo vammaiskulttuurin kaikkien saataville. Päätapahtuma järjestetään Ruoholahden ostoskeskuksessa sijaitsevassa Ruohis-tapahtumatilassa, ja sinne on vapaa pääsy. Taiteiden edistämiskeskuksen terveiset tapahtumaan tuo sen johtaja Minna Sirnö.Tilaisuudessa jaetaan myös 5000 euron Vimma-taidepalkinto.

 

Mahdollisimman saavutettavaksi tehdyn tapahtuman esiintyjiin kuuluvat muun muassa viittomakielinen stand up -koomikko Gavin Lilley, svengaavalla pop- ja rock-musiikilla viihdyttävä ResonaariDuo, kehitysvammaisten lasten ja nuorten tanssiryhmä Ihanat sekä jousimusiikkia soittava Vakuuttikvartetti. Elvido ja Mc Koo tuovat räpillään katutaidetta tapahtumaan. Aspa-säätiön nuorten tekemässäLokerointinäytelmässä käsitellään vammaisten nuorten yhteiskunnassa kohtaamia ahdistavia ja välillä huvittaviakin luokitteluja.

 

Tarjolla on myös liikkuvaa kuvaa. Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen lyhytelokuva Illusionist’s Visions kertoo näkövammaisen Ronjan haaveesta tulla viittomakielen tulkiksi. Luvassa myös esittely ja lisävideomateriaalia Salainen metsäni -dokumentista, joka kertoo autismin kirjolla olevasta Laurista. Abilis-säätiön 20-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyssä voit tutustua säätiön rahoittamiin projekteihin, jotka tukevat kehitysmaiden vammaisten ihmisten itsenäisen elämän edellytyksiä. Näyttelyyn järjestetään myös kuvailutulkattuja kierroksia.

 

DiDassa on mahdollista myös ostaa laadukkaita käsitöitä myyjäisistä sekä nauttia Pasilan toimintakeskuksen pop up -kahvila Annan herkuista.

 

Jo ennen vammaisten päivän tapahtumaa on 27.11.-3.12. tarjolla yhteistyökumppaneiden oheisohjelmaa. DuvTeaternin ruotsinkielisessä Min historia -seminaarissa jäljitetään kehitysvammaisten historiaa suomalaisen taiteen kentällä. Luvassa on myös esteettömiä opastuksia Ateneumissa, Kiasmassa ja Helsingin kaupunginmuseossa sekä viittomakielelle tulkattuja esityksiä Kansallisteatterissa.

 

DiDan pääjärjestäjiä ovat Tukilinja, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Kynnys ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Tule mukaan tekemään kansainvälisestä vammaisten päivästä näkyvä ja kuuluva tapahtuma Helsinkiin!

 

Koko ohjelma julkaistaan aikatauluineen DiDan verkkosivuilla pian. Löydät sieltä myös tapahtumien saavutettavuustiedot. Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita aivan kaikki.

 

Lisätietoa ja kuvia median käyttöön:

tuottaja Oona Simolin, info@disabilityday.fi,
puh. 044 2909 651. www.disabilityday.fi sekä https://www.facebook.com/DiDay/

 

Oona Simolin

DiDa 2017 -tapahtuman tuottaja

puh. 044 2909 651

info.disabilityday@gmail.com

www.disabilityday.fi

DiDa – Disability Day Art & Action

Kansainvälistä vammaisten päivää vietetään jälleen 3.12.2017 – tervetuloa mukaan!

 

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
3.12.2017
Aika:
12:00 - 17:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä