Toiminta

Varsinais-Suomen Aivovammayhdistys toimii Turussa ja sillä on paikallinen toimintaryhmä Salossa. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaan!


Vertaistuki

Yhdistys toimii aivovammaisten ja eri syistä aivovaurion saaneiden ja heidän omaistensa sekä ammattihenkilöiden yhdyssiteenä. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen monenlaista vertaistukea.

Perinteistä, keskinäiseen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon perustuvaa vertaistukea on tarjolla sekä yksilöille että ryhmille, niin vammautuneille kuin omaisillekin.

Toisena vertaistuen muotona on tarjolla toiminnallisia vertaisryhmiä, joissa on mahdollisuus kehittää omia kykyjään ja samalla tavata toisia samanlaisessa elämäntilanteessa olevia. Toiminnalliset vertaisryhmät tarjoavat tavoitteellista yhteistoimintaa ja niihin on kaikilla halukkailla yhdistyksemme jäsenillä vapaa pääsy.

Yhdistyksen perinteisen vertaistukitoiminnan koordinointi on jakautunut seuraavasti:

Pirjo Saarinen, puh. 050 528 6475

  • vammautuneet
  • ryhmät + yksilöt
  • alueelliset ryhmät

Terje Vainio, puh. 040 565 3737

  • nuoret aikuiset

Tarkemmat tiedot vertaistuen yhteyshenkilöiden yhteystiedoista löydät näiden nettisivujen Yhteystiedoista.

Alkuun


Jäsenillat

Turussa yhdistys kokoontuu Kanslerintien toimitiloissa kuukauden 1. ja 3. tiistai klo 18 kesäkuukausia ja joulun aikaa lukuun ottamatta. Jäseniltojen ohjelmassa on ensin tiedotettavaa ajankohtaisista asioista ja sen jälkeen jäsenkuntaa kiinnostavaa teemaa on alustamassa oma tai mahdollisesti ulkopuolinen puhuja. Lopuksi yleensä on yhteistä keskustelua aiheesta kahvittelun lomassa. Jäsenillat ovat osoitteessa Kanslerintie 19, Turku ja tilaan on esteetön kulku.

Toukokuun jäsenillassa on kevätjuhla ja joulukuussa ollaan vastaavasti joulun merkeissä.

Alkuun


Asiantuntijaluennot

Yhdistys järjestää sekä jäsenilleen, että suurelle yleisölle avoimia asiantuntijaluentoja. Luentoja on pidetty vuodesta 2010 lähtien kaksi kertaa vuodessa. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi vuonna 2017 neurologian ja neurotraumatologian dosentti Olli Tenovuo  luennoi aiheesta: Aivovammojen diagnostiikan ja hoidon kehitys – historiaa ja tulevaisuutta. Pidettyjen asiantuntijaluentojen esitysmateriaali löytyy Tapahtunutta-välilehdeltä.

Alkuun


Retket ja leirit

Yhdistys järjestää retket joko yhteiskuljetuksina valitun matkanjärjestäjän kanssa, Ruotsinristeilyinä laivayhtiön kanssa tai paikallisesti omin kuljetuksin, 2-3 tapahtumaa vuosittain. Suosittuja kohteita ovat olleet saaristoretket, risteilyt ja paikallisista tapahtumista kesäteatteri ja turkulaiset museoretket. Samoin yhdistys järjestää syksyisin viikonloppuleirin seurakunnan leirikeskuksessa. Retket ja leirit järjestetään aina siten, että myös liikuntarajoitteisilla on mahdollisuus osallistua.

Alkuun