Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PÄÄPÄIVÄ

13.3.2019 @ 16:00 - 20:00

PÄÄPÄIVÄ – tapahtuma pääasioista 

Joensuun Piparkakkutalolla Kauppakatu 34  järjestetään pääasioita käsittelevä Pääpäivä-tapahtuma keskiviikkona 13.3.2019 klo 16.00 – 20.00. Pääpäivä on osa viikolla 11 vietettävää kansainvälistä Aivoviikkoa, jonka teemana on tänä vuonna Vaali aivojasi. 

Tapahtuman tarkoituksena on tavoittaa tapahtumaa järjestävien yhdistysten kohderyhmiin kuuluvia eli sairauden / oireyhtymän / vamman kohdanneita henkilöitä ja heidän läheisiään sekä muita aiheista kiinnostuneita. Tavoitteena on lisätä tietoutta aivovammasta, migreenistä ja muista päänsärkysairauksista, tarkkaavuushäiriöstä, autismikirjosta ja kielellisestä erityisvaikeudesta, hälventää ennakkoluuloja ja tarjota välineitä arkeen. 

Tapahtuman järjestää Itä-Suomen aivovammayhdistys ry, Migreeniyhdistys ry sekä Pohjois-Karjalan ADHD-, autismi- ja dysfasiayhdistys Aksoni ry yhteistyössä Kotikartanoyhdistyksen kanssa ja sen päärahoittajana toimii Neurologiset vammaisjärjestöt. Pääpäivässä ovat mukana myös Joensuun erilaiset oppijat sekä Honkalampi-Säätiön Perpe-keskus. 

Tapahtuman sisältö: 

KLO:16:00             TERVETULOA! Tapahtuma alkaa

                                    Yhdistysten omien pisteiden esittelyä

16:30 – 18:00         Kokemuspuheenvuorot, 2.kerroksen sali

16:30             Suomen Migreeniyhdistys ry Joensuun vertaisryhmä /Marja-Leena Hiltunen

16:50             Pohjois – Karjalan ADHD-, autismi- ja dysfasiayhdistys Aksoni ry /Minja Jylhä – Ollila

17:10              Autismi- ja Aspergerliitto ry , puheenvuoro etäyhteydellä /Anniina

17:30  Itä- Suomen Aivovammayhdistys ry  + Loppupuheenvuoro / Susanne Riikonen

18:00 – 20:00              Työpajatoimintaa , 1.kerros

  • Äänimaailma -keskittymistesti / Itä-Suomen Aivovammayhdistys
  • Arjen Vinkit / Perpe- keskus, Honkalampi -säätiö

                                        Apuväline- esittelyä

                                        Yhdistysten oman toiminnan esittelyä

                                       Pika-arpoja, kahvittelua

20:00                           Tapahtuma päättyy, kiitos käynnistänne!

Lisätietoa ja haastattelut: 

Susanne (Usi) Riikonen 050 541 4180 

ADHD-liitto / Aivoliitto / Aivovammaliitto / Autismi- ja Aspergerliitto / Suomen Migreeniyhdistys 

Järjestäjät: 

Itä-Suomen aivovammayhdistys ry on Aivovammaliiton alainen alueyhdistys, joka tarjoaa vertaistukea ja yhteistä toimintaa aivovammaisille ja heidän läheisilleen. 

http://aivovammayhdistykset.fi/iavy 

Suomen Migreeniyhdistys ry tukee päänsärkysairauksia sairastavia sekä heidän läheisiään erilaisten neuvonta- ja tukipalveluiden kautta, esim. järjestämällä vertaisryhmätoimintaa. Yhdistys on perustettu vuonna 1995. 

https://migreeni.org/ 

Pohjois-Karjalan ADHD-, autismi- ja dysfasiayhdistys Aksoni ry on vuonna 2009 perustettu kolmikantayhdistys. Yhdistys toimii tarkkaavaisuushäiriön (ADHD / ADD), autismikirjon sekä kielellisen erityisvaikeuden piirteitä omaavien henkilöiden ja heidän läheistensä tukena ja verkostona. 

https://www.aksoniry.com/ 

Kotikartanoyhdistys ry on Pohjois-Karjalan alueella toimiva järjestöjen vuonna 1996 perustama yleishyödyllinen yhdistys. Yhdistys tarjoaa koko maakunnan alueella toimiville järjestöille tukitoimintoina muun muassa koulutusta, ohjausta ja neuvontaa sekä mahdollisuuden Joensuun keskustassa sijaitsevien kokous- ja ryhmätyötilojen käyttöön. 

http://www.kotikartanoyhdistys.fi/ 

Neurologiset vammaisjärjestöt on perustettu vuonna 1976 ylläpitämään ja edistämään yhteistoimintaa jäsenjärjestöjensä sekä muiden vammais- ja kansanterveysjärjestöjen, viranomaisten ja muiden yhteisöjen kesken. Hyvä elämä neurologisesti sairaille ja vammaisille on NV-järjestöjen yhteinen tavoite. 

https://www.nv.fi 

Mukana myös: 

Honkalampi-säätiö, Perpe-keskus on Pohjois-Karjalan alueella toimiva perheperustaisen kuntoutuksen kehittämiskeskus. Sen tavoitteena on kehittää ja toteuttaa kasvatuksellisen kuntoutuksen toimintamalleja neurologisen, neuropsykiatrisen ja sosiaalisen kehityksen alueella tukea tarvitsevien lasten ja nuorten, heidän perheidensä sekä ammattihenkilöstön tarpeisiin. 

https://www.honkalampi.fi/kehittamistoiminta/perpe-keskus/ 

Joensuun erilaiset oppijat eli JOSE ry on paikallinen lukijärjestö, joka tarjoaa ohjausta ja tukea oppimisen haasteissa. 

https://www.lukijose.fi/ 

Tapahtumaa tukevat mm.: 

Unison Coffee 

Kahvila & kakkukauppa Houkutus 

Tiedot

Päivämäärä:
13.3.2019
Aika:
16:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä