Näytä valikko

Lisätietoa liikuntaryhmistä

Liikuntaryhmien tarkoitus on suoda mahdollisuus liikkua niille ihmisille, joilla toimintakyky ja/tai liikkuminen sekä liikkumisen toteuttaminen on alentunut aivovamman vuoksi. Osallistujien tulee olla henkilökohtaisesti motivoituneita ryhmään. Ryhmään osallistujien tulee olla kykeneviä huolehtimaan tai osoittaa henkilö, joka hoitaa esim. osallistumisen ja ryhmään liittyvät asiat (maksu ym.) sekä myös muutokset. Jokainen ryhmäläinen vastaa itsestään, ryhmää ei ole erikseen vakuutettu.

Esivalinta:

Ryhmiin valitaan esitietojen ja haastattelun perusteella. Valinnasta vastaa fysioterapeutti Matti Vartiainen. Esivalinta on tarpeellista, jotta ryhmät olisivat toimivia. Siksi ryhmäläisten tulee olla toimintakyvyltään (etenkin fyysiseltä) mahdollisimman samanlaisia.

Ryhmät toteutetaan yhteistyössä Helsingin liikuntaviraston ja Aivovammayhdistyksen kanssa.

Mattojumpparyhmä (tiistairyhmä)

Kohderyhmä:
10-15 itsenäisesti liikkuvaa aivovaurion saanutta henkilöä. Edellytetään henkilöltä kykyä kävellä apuvälineiden turvin, noudattaa ohjeita ja toimia ryhmässä. Liikkumisessa edellytetään fyysiseltä toiminnalta kykyä hallita vartaloa pystyasennossa ilman ulkopuolista tukea.

Ryhmään valitaan esitietojen ja haastattelun perusteella, tästä vastaa ft Matti Vartiainen

  • Pääsääntöisesti ryhmän päivä tiistaisin klo 18.00 ja paikka Validia, Käpylän kuntoutuskeskus, Nordenskiöldinkatu 18 b, liikuntasali
  • Kurssin/ryhmän hinta: 60 euroa per henkilö (laskutetaan kurssin alkupuolella) Tämä osaltaan sitouttaa käymään ryhmässä joka kerta. Koska kurssin vahvuus on rajattu, on tärkeää ja olennaista että ilmoittautuneet osallistuvat jokaiselle tunnille.
  • Ohjaajia ja ryhmäläisiä ei ole erikseen vakuutettu, joten on jokainen omalla vastuullaan. Ryhmäläisiä kehotetaan itse selvittämään oma vakuutusturva jo ennalta mahdollisten tapaturmien varalta
  • Poikkeuksista/muutoksista, joita kuitenkin muutama syksyn aikana tulee, ilmoitetaan ryhmäläisille erikseen

Peliryhmä (sählyä)

Lisätietoja ryhmästä antaa Matti Vartiainen
vmvartiainen(at)hotmail.com, p. 050-585 3884

 

Toiminta:

Teemat ja tavoitteet jokaisella kerralla painottuvat liikunnallisiin sekä myös sosiaalisiin tekijöihin. Ryhmän tavoitteena on liikkumisen kehittyminen erilaisin tasapaino- ja liikkumisharjoittein sekä lihashallinnan ja liikkuvuuden kehittyminen. Ryhmän tavoitteena on myös tukea omaehtoista harjoittelua. Pääasiallisesti ryhmä toteutetaan ns. matolla tapahtuvina harjoitteina. Teemoina ovat myös mm. erilaiset mailapelit, sauvakävely/patikointi, allasharjoittelu sekä kuntosaliharjoittelu. Teemoissa pyritään noudattamaan ryhmäläisten toiveita. Lisäksi on mahdollisuus vertaistukea ryhmäläisiltä, saada tietoa terveyteen ja liikuntaan vaikuttavista seikoista sekä lisätietoa aivovaurion vaikutuksesta liikunta- ja toimintakykyyn.

Erillisten liikuntateemojen (esim. keilailu) kustannukset peritään ryhmäläisiltä osallistujakohtaisesti.

Ennen kauden alkua tulee tarkistaa, että edellisten kausien maksut ovat maksettu.

Yhteydenotot ryhmiin:
Matti Vartiainen vmvartiainen(at)hotmail.com, p. 050-585 3884